Com que avui se'ns ha acabat el pa i no teníem llevat, hem decidit provar de fer pa sense llevat. Per la xarxa hi ha diferents receptes, nosaltres hem seguit la que surt publicada al bloc Cullera de roure i que trobareu, aquí.
Tot i que hem tingut algun petit incident perquè havíem calculat malament les proporcions (mea culpa), ho hem acabat arreglant i ha quedat un pa boníssim!!
Els ingredients:
300 gr. de farina de blat.
300 gr. de farina de blat integral.
1 cullerada de bicarbonat sòdic.
1 culleradeta de sal.
1/2 litre de llet.
2 cullerades de suc de llimona (n'hi hem posat menys perquè no en teníem gaire!).
Barregem la llet i el suc de llimona i ho deixem reposar uns quinze minuts. Mentrestant barregem les farines, el bicarbonat i la sal. Després ho barregem tot i ho amasem. Com que no porta llevat, no cal deixar-ho llevar. L'hem tingut uns 35 minuts al forn i l'hem deixat refredar. Ja l'hem tastat (només una miqueta...) i està boníssim!
4 comentaris:
Guau !! a mi el pa no m'agrada gaire, però reconec ue aquest vostre té un pinta boníssim!
I això de no portar llevat és un punt, així que igual ens animem !!
Gràcies i bon profit!!!
El farem segur. Un dubte,+ son 600grams de farina en total o sols 300?
Gràcies.
Yvonne.
Moltes gràcies! Nosaltres som molt panarres! Yvonne, són 300 de cada (600 en total). Com que no porta llevat no sé si quedaria molt atapeït fent-ho només amb farina integral... Una abraçada!
Hola !!
Ja l'hem fet !!
aquí tens l'enllaç on tb parlo de la vostra entrada.
petonets
Publica un comentari a l'entrada