dimecres, 21 de novembre del 2012

Les feines d'avui: Gaudí, 50 poemes i una mica més.

Aquesta és la “feina” que hem estat fent aquest matí:

Mentre esmorzàvem els he llegit un llibret que tenim sobre la vida d'Antoni Gaudí (Petita història de Gaudí, de Fina Duran i Pilarín Bayés, Ed. Mediterrània).
L'any passat vam anar a visitar el Park Güell, que ens va agradar molt, i vam veure la Casa Batlló, la Casa Milà i la Sagrada Família per fora. He pensat que és un artista molt interessant, per la gran imaginació i les diferents tècniques que feia servir en les seves obres. Suposo que estarem uns quants dies coneguent-lo, de moment volen construir una Casa Batlló al sorral!


En els workboxes, hi havia aquestes feines:

1. Mates: Neó (6), sudokus i sumes. / Jan (8), hem continuat treballant amb el sistema decimal. Amb metres, centímetres, etc. i després ha volgut jugar amb euros i els cèntims d'euro. En Jan també ha volgut jugar a un joc de multiplicacions que vaig veure al bloc de la Gemma i que us podeu descarregar aquí (web: http://letsplaymath.net/). Una mostra del tipus de cartes que hi ha en aquest joc:


2. Llengua: Neó, joc de targetes d'articles i noms en castellà. / Jan, joc de targetes d'articles, noms i adjectius en català.
Són coses que ja hem treballat i les hauríem de tenir assolides, però m'ha semblat que estaria bé repassar-ho tot jugant.


3. Lectura: ahir vam anar a la biblioteca i vaig trobar un llibre que recull tot de poemes de Nadal en català: 50 poemes de Nadal per dir dalt de la cadira de Jaume Subirana (Editorial Ara Llibres). Durant uns dies n'anirem llegint i n'escollirem un per a llegir-lo en dia de Nadal a dalt de la cadira! A casa nostra és tradició fer-ho i als nens els agrada molt!
4. Jocs: sopes de lletres i mots encreuats (els agraden molt).
5. L'escollien ells: en Jan ha volgut començar a dissenyar (dibuixant) la casa Batlló que faran al sorral i en Neó ha jugat al Pentóminos.

Després hem preparat plegats el dinar!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...