dimecres, 2 de gener del 2013

Introducció a la multiplicació

No sé quan els nens comencen a ser conscients de la noció de multiplicació, però veig que en Neó comença a fer-la servir de forma inconscient. Buscant materials per a treballar-ho, he anat a parar a un bloc molt xulo que es diu Puntmat. Tenen una entrada molt interessant sobre els primers passos en la multiplicació i a part d'algunes idees deixen una presentació de la taula del 5.

La meva idea, seguint el que comenten, era preparar-ne una de semblant pel 2, però en Jan ho ha vist i m'ha demanat si les podíem fer totes. O sigui que hem fet des del 2 fins al 9. Veureu que després de cada conjunt hi ha el resultat de l'operació, està pensat sobretot per en Neó, però es pot fer sense tenir el resultat. Ara estan per ordre de més petit al més gran (2x2, 2x3, etc.), però quan ho haguem treballat una mica (i amb en Jan segur que ho canviarem), col·locarem les imatges de forma aleatòria. Espero que us serveixi.

Aquesta és una presentació "virtual", però es pot fer servir qualsevol material manipulatiu, paquets petits de galetes, reglets, ninots, gomets, pedretes, etc.




2 comentaris:

Gemma ha dit...

Jejeje... PuntMat és un dels blocs que tinc posats (des del principi) al lateral dret del meu bloc, dins de l'apartat de Recursos. Realment, està molt bé! Són els de l'Espai Jordi Esteve de la UAB. Em sembla que la Marvan ha fet alguns tallers amb ells i tot!
Gràcies per tots els materials que comparteixes!
Petons!

Can Jai ha dit...

I jo sense "conèixe'ls"!! Una abraçada, Gemma!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...