dimecres, 2 de març del 2011

Joc de taules de números: càlcul mental

A partir d'una proposta d'un joc del Gamar (Tanca la capsa, apareix en el dossier de Primers nombres de M.Antònia Canals) he fet aquesta adaptació que és molt senzilla de preparar.

És un joc per a treballar el càlcul mental i es pot adaptar al nivell de cada infant.

Material:
-taulell de joc amb números
-cartronets (o el que sigui) per tapar les xifres
-daus
-pedretes (o el que sigui) com a "premi"

En aquest joc imprès hi ha dos taulells. Se'n podrien fer més segons l'habilitat de càlcul mental que tingui l'infant (aquí hi ha del 0-19 i de l'1 al 100, però se'n poder fer d'intermitjos i de més grans).
Es juga amb diferents daus segons l'infant. Hi ha daus de l'1 a 6, del 7 al 12 i altres models. Podem jugar amb 1, 2, 3... daus, els que ens facin falta. Consisteix en tirar els daus i buscar els números que facin aquella suma d'una altra manera. Per exemple, si ens surt 12 +12 (24), hem de buscar una altra combinació de números que dongui 24, una possible seria 18 + 6. Taparíem el 18 i el 6. I em quedaria com a "premi" una pedreta o el que sigui. La partida pot continuar fins que no sigui possible fer combinacions, o decidir que s'acaba quan algun jugador arriba a les 10 pedretes... El que aconsegueixi més pedretes, que voldrà dir que ha trobat més combinacions encertades, és el que guanya.
El mateix joc es podria fer amb restes, multiplicacions... També es pot descarregar aquí.

taules de números_jocs                                                            

1 comentari:

Sabrina ha dit...

Gràcies preciosa!
Un recurs molt valuós. Com sempre que penjes alguna coseta!
Es aviat per l'Àfrica, pero, mentrestant, aniré jugant jo una mica ;)

Petons!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...