dimecres, 17 de febrer del 2010

Llibres i jocs: la nostra aportació al XVI Carnaval de blogs

Quan he preguntat a casa quins han sigut els llibres que més els agraden no han dubtat ni un moment. Són els llibres que hem llegit més vegades i que hem descobert a la biblioteca de Figueres:
-El viatge d'en Max de David Gauthier i les il·lustracions de Marie Caudry (ed. Cruïlla, 2008).
És un llibre en format d'àlbum on la il·lustració guia la història del protagonista. El llibre comença amb un petit i únic text en forma de dietari que ens descriu la voluntat d'en Max de fugir del fred de l'hivern que s'acosta. El protagonista és un nen que viu enmig de la natura, en una casa molt petita i envoltat d'animals. Les il·lustracions a doble pàgina, en format gran, són les que narren la història del viatge d'en Max. Són imatges amb molts detalls i que permeten deixar-se portar per la imaginació.

-Pet de llop d'en Pep Molist, il·lustrador Teo Peiró (ed. Barcanova, 2003). Com que n'hem parlat altres vegades us copio la ressenya que en vam fer en una altra entrada del blog per si algú li interessa. El vam trobar molt divertit i està molt ben escrit!
"A Nariuska, la vella bruixa Olívia, després d'una bona enrabiada, cou la recepta de Tuf de Merda d'Oca. Tot el poble queda envaït per aquesta pudor que els obliga a quedar-se a casa. Per sort, arriba en Narcís, el bruixot amic de l'Olívia,  que després d'adonar-se de com de terrible és el Tuf de Merda d'Oca, farà mans i mànigues per a trobar una recepta que solucioni aquest problema. Gràcies a en Lupus i al pet de Llop, aconseguirà tornar Nariuska (i la brúixa Olívia!) a la normalitat.
Als menuts de casa, els ha agradat moltíssim. A mi també! Ens ha anat molt bé la manera com l'autor tracta brúixes, bruixots i llops! Són personatges que, sobretot en Jan, rebutja d'entrada quan són presentats com a éssers "dolents"... Ha sigut una sort trobar una història on se'ls tracti tal i com ho fa en Pep Molist. I no cal dir que han rigut d'allò més amb tot el que fa referència a temes escatòlics!"

De Un desert a casa
-El llençol fantasma i altres petits tresors d'en Pep Molist  i il·lustracions de Montse Ginesta (Baula, 2007). També n'havíem parlat, aquesta és la ressenya que vam fer: "És un llibre de poesia ple de màgia, imaginació... que dóna vida a molts dels elements que el protagonista té a l'habitació. Hi trobem el llençol fantasma, l'armari sense fons, el llibre vell, la cadira coixa, el llit submarí, el dau boterut, la pols fina... Cadascun d'ells és presentat amb una poesia."

De Un desert a casa
 -Els dos darrers llibres tenen un nom en comú: en Miquel Desclot. És un autor molt present a casa, que els agrada molt.  Sigui en traduccions/versions com La casa de la Mei (ed. Baula, 2005), un llibre molt divertit, amb unes rimes molt divertides i ple de finestretes per obrir...

De Desktop
o en aquesta selecció de poesies, de tots els gustos i autors, que llegim molt sovint a casa.

De Desktop


Pel que fa als jocs, em sembla que no caldran gaires explicacions, tots són molt coneguts! Oca, parxís, jocs de cartes com l'UNO, escacs, el Reversi (o Othello o Yang), Lego i meccano. Aquests són els que m'han dit que més els agrada.

5 comentaris:

Jordi, Gisela i Fiona ha dit...

M'agraden molt els contes d'en Pep Molist (que vam tenir la sort de conèixer fa un parell de setmanes!!). També m'he llegit d'ell el conte "llàgrimes de cocodril", parla dels plors que ens empassem i no expressem, el tema està molt ben tractat i molt divertit!

Àfrica ha dit...

Que bé! Buscaré el llibre que comentes, no l'he vist a la biblioteca però segur que serà fàcil d'aconseguir. A casa, els agrada moltíssim, i rellegim aquests dos llibres seus molt sovint. En Miquel Desclot és l'altre autor d'èxit assegurat, siguin contes, poemes, traduccions...
Fins aviat!

Marvan ha dit...

Bueno, aquí ja va la nostra participació.

Marvan ha dit...

ups, i no la vaig posar, ai aquest cap!
http://orca-alce.blogspot.com/2010/02/xvi-carnaval-de-blogs-libros-y-juegos.html

Àfrica ha dit...

Gràcies, Marvan! Vaig a fer el xafarder!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...