dijous, 4 d’abril del 2013

Comarques de Catalunya

En Jan té molta afició a la geografia i li agraden molt els bits/targetes de països amb l'objectiu "d'endevinar" quins són. Aquesta vegada he preparat unes targetes amb les comarques de Catalunya (mapes i informació extrets de la Wikipèdia); per una banda hi ha el mapa amb la localització de la comarca i per una altra, informació bàsica (el nom de la comarca, divisió i província a la que pertany, capital, habitants i superfície). Tal i com es presenta el document es pot imprimir a dues cares (el mapa i la informació estan creuats per tal que a l'imprimir-ho surti bé), nosaltres ho hem imprès per separat per tenir més joc. Espero que aquestes targetes siguin l'excusa per a conèixer altres aspectes de le nostres comarques; de moment ens hem limitat a reconèixer cada comarca i relacionar les dues targetes. Es pot parlar també de quines són comarques pirinenques, d'interior, de litoral, quines són les més i menys habitades, per què, etc. Això sí, com anar-les a veure in situ no hi ha res!
També us ho podeu descarregar des d'aquí en pdf o en odg.




A la xarxa hi ha altres recursos que ens poden servir, us en deixo alguns:
-Mapes interactius
-Jclic capitals de comarca
-Jclic comarques

5 comentaris:

paumon ha dit...

Gràcies!!!! quin material més xulo, és una passada!

Nuestranube ha dit...

Gràcies per aquest material! Segur que ens será molt útil.

Petons!

Gemma ha dit...

Ostres, tenint en compte que fa poc vam fer un mapa de les comarques, aquestes targetes tan xules que has preparat em sembla que seran un material complementari molt útil per al nostre mapa!
I ja sabeu, si voleu visitar unes quantes comarques, ens veniu a fer una visita, que de casa vostra a casa nostra passareu per unes quantes i a sobre canviareu de província! ;)
Petons!

Marvan ha dit...

Moltes gràcies!!!
Un material molt útil!!

Àfrica ha dit...

Me n'alegro que us serveixin! Si hi trobeu algun error (és molt probable!) digueu-m'ho, que ho arreglaré!
I Gemma, quan acabem la temporada de bàsquet segur que tornem a pujar a veure-us!

Una abraçada!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...