dijous, 3 de maig del 2012

Avui va de cuina: tabuleh i salsa de iogurt

Avui amb en Neó hem preparat un dinar boníssim i molt fàcil!
Tabuleh i salsa de iogurt (salsa tzatziki). Les mesures són aproximades perquè acostumem a cuinar una mica a "ull".

Pel tabuleh
-Uns 500 grams de couscous
-3 o 4 tomàquets grans
-1 pebrot
-4 o 5 carrotes
-1 ceba
-2 llimones
-julivert
-menta
-oli
-sal (al vostre gust)


Primer preparem el couscous (jo el poso en una olla i hi afegeixo una mica d'aigua bullint i el vaig remenant, també es pot deixar amb el suc de les llimones unes quantes hores i no cal afegir-hi l'aigua).
Afegim el suc de les llimones al couscous i hi afegim les hortalisses/verdures ben talladetes. A part, preparem una mica de picadeta amb una branca de julivert, unes fulles de menta i oli d'oliva que després afegirem a l'amanida del couscous.

Salsa de iogurt
-2 iogurts
-1 cogombre
-1 o 2 grans d'all (al vostre gust)
-menta
-sal

Barregem els iogurts amb el cogombre que haurem ratllat prèviament (nosaltres el ratllem molt fi).
En el morter piquem els alls, les fulles de menta i un polsim de sal fins que ens quedi una mena de pasta homogènia. Aquesta pasta l'afegim a la barreja dels iogurts i el cogombre. Hi ha qui hi afegeix una mica suc de llimona.



3 comentaris:

Sylvia ha dit...

Mmmmm molt bò! A casa ens agrada molr el cus-cus i el taboulé és una manera molt refrescant per ara el bon temps. Gràcies per la recepta de la salsa, ho provarem.

Petons

Camino ha dit...

mmmmmmmmmmmmm
aquesta salseta de iogurt .... Nyam !!!!

Petit Pop ha dit...

El tabuleh és un plat estrella a casa. Però de vegades no sé què em passa que m'oblido dels plats que cuino. Gràcies per recordar-me'l!

Té molt bona pinta. I la salsa també, que m'ha recordat la sopa de iogurt i cogombre, ben fresqueta per la calor!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...