dijous, 17 de novembre del 2011

Sistema solar


Edito per afegir fotos del material al final del post i altres activitats.

Arran d'una pregunta d'en Neó, com neixen i moren els estels, ens hem tornat a endinsar dins el món de l'astronomia. He recuperat un material en format targetes que vaig preparar fa molt de temps, hi ha imatges del sistema solar, de diferents cossos (planetes, asteroides...) i hi he afegit les definicions. Ho sento perquè ve amb tres documents diferents i no està gaire endreçat, però espero que us serveixi.
Les definicions les he tret del v1 de la Superenciclopèdia (Enciclopèdia Catalana).
Consisteix en relacionar les imatges amb el seu nom i la seva definició (descripció). També us recomano un llibre una mica "antic" però que ens ha agradat molt, Com neixen i moren les estrelles? (ed. Cruïlla, col·l. Isaac Asimov) i aquesta pàgina de la NASA.
planetes
Definicions Sistema Solar
Sistema Solar

Algunes imatges de les targetes (per no gastar tanta tinta negra he enganxat els planetes en un fons negre):


Planetes nans i altres astres.
Tot en una carpeta.

També hem fet una petita simulació del Big Bang. Vaig pintar un cartró molt gran que teníem de negre i avui hi hem explotat a sobre un globus ple de purpurina per simular l'explosió i el naixement de l'Univers. Els ha agradat moltíssim. Fa uns dies van pintar uns sols i mica en mica anirem treballant el naixement dels estels i la seva evolució.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...