divendres, 14 d’octubre del 2011

Història medieval: llibres

Fa unes setmanes que estem llegint sobre l'edat mitjana. Als menuts els agrada molt la història (i a mi!) i cada matí mentre esmorzem els llegeixo algun llibre. No hem fet grans treballs sobre l'edat mitjana, ha sigut tot espontani, que si castells, que si unes espases de cartró, disfresses... Aquesta vegada ha sigut un aprenentatge sobretot "via" llibres. L'obra que ens ha servit de fil conductor és una Història il·lustrada de Catalunya, publicada per Ed. 62. De moment, hem arribat fins a Jaume I. Els textos són molt amens i les il·lustracions molt boniques. Si voleu informació sobre aquesta obra, podeu clicar, aquí.
 Les il·lustracions són de Luisa Vera, i les podeu trobar aquí.

També vaig buscar alguna adaptació sobre la vida d'algun cavaller (tinc dos nens!). Primer vaig provar amb Tirant lo Blanc explicat als infants però els primers capítols són una mica sanguinaris i no els va agradar. Al final, vaig trobar una bonica adaptació del rei Artús, La fabulosa llegenda del rei Artús de Jordi Sierra i Fabra i Francesc Rovira (il·l). Ens ha agradat molt a tots, cada dia en volien més, el text està molt pensat per a infants i les il·lustracions són molt tendres. Al final, va haver-hi unes quantes llàgrimes, però l'hem gaudit molt!

També hem disfrutat molt construint una maqueta d'un castell que venia amb el llibre Construeix un castell (ed. Susaeta)
De llibres, n'hi ha molts sobre l'edat mitjana. A la biblioteca n'hem trobat de molt interessants. Si voleu fer algun lapbooks sobre cavallers a http://www.homeschoolshare n'hi trobareu.
La setmana vinent anirem a visitar el castell de Sant Julià i tenim pendent una visita a Sant Joan les Fonts, a Ripoll (volen anar a veure la tomba de Guifré el Pelós) i Girona.

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Quines activitats més maques! A casa també els apassiona molt l'edat mitjana i jugant a rol, n'aprenen molt!
Un llibre també molt bonic pels petits és La fortalesa de l'ed Cruïlla Col·lecció: El món per un forat. Potser ja el coneixeu però si no, us pot agradar!
Salutacions!

welivelearning ha dit...

Gràcies bonica. Ho tindrem molt en conte el proper dimarts a la biblio.

Yvonne.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...