dijous, 2 de juny de 2011

Dijous presumit: panets de iogurt i pa

Avui presumim de que ens ho hem passat molt bé preparant aquests panets de iogurts. La recepta i unes fotos esplèndides les trobareu al bloc Kanela y Limón. Nosaltres no hem fet servir la panificadora, m'agrada amasar el pa a mà i els menuts disfruten també molt. L'ordre dels ingredients és el mateix.
 A mig llevar.
 

 I cuits.

Després hem fet un pa de quilo, normal, de farina blanca, només amb l'afegit final de les llavors de sèsam.
-1kg de farina
-50 gr. llevat fresc
-600 ml d'aigua tèbia
-4 cullerades d'oli
-una mica de sal
Es desfà el llevat amb l'aigua. Tot seguit s'hi afegeix l'oli i es remena. Aquesta barreja es va afegint a la farina (abans hi hem afegit la sal) i es va amassant (uns 10-15 minuts). Després es deixa resposar unes dues hores (si voleu podeu deixar-lo tota la nit), i es torna a amasar per treure l'aire. El tornarem a deixar a reposar fins que hagi doblat, més o menys, la mida inicial. I al forn uns 30 minuts. Per saber si està cuit, piqueu-lo per sota, si sona buit és que ja és apunt. Abans de posar-lo al forn, aquesta vegada l'he pintat amb ou que m'havia sobrat dels panets de iogurt i hi he afegit les llavors de sèsam.

5 comentaris:

Estherqp ha dit...

Qué pintaça!!!!! espectaculars!!!

Zinnia Muñoz ha dit...

Qué buena pinta tienen! Un abrazo

Àfrica ha dit...

Moltes gràcies, muchas gracias a las dos! Són fàcils de fer i boníssims, buenísimos! Un abrazo!

Maria i Jordi ha dit...

Com ho fas perquè et quedin tan rodonets els panets, fas anar algún motlle? Enhorabona pel blog, m´encanta!!!

Àfrica ha dit...

Gràcies, Maria! No cal fer servir cap motlle, els arrodoneixes amb les mans i llestos!
Al final no vaig coincidir amb vosaltres a la trobada a Banyoles, a veure si ens veiem al setembre!
Fins aviat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...