dijous, 10 de febrer del 2011

Capses de sumar i restar

Fa uns dies que treballem amb aquestes capses de sumar i restar. A en Neó li agrada molt, i és una manera de calcular manipulant però sense tenir a la vista els objectes (pedretes, en el nostre cas) tota l'estona. La idea és del Gamar i podeu veure-les aquí i aquí. Podeu preparar-les amb materials que tingueu per casa: capses de sabates, pots de plàstic...

Capsa de sumar i restar (afegir i treure)

Capsa/pot de restar
Com veieu, el pot està tallat per la meitat (menys per un costat,que és per on s'aguanta) i hi ha dos compartiments. Posem primer les pedretes amb el cartró que no en deixi caure cap al compartiment de baix. Després, proposem de treure'n per exemple 4 i les deixem caure al compartiment de baix. El nen/a no ha de veure quantes en queden, a dalt. Tapem i ha de calcular quantes en queden. És molt important que no vegi quantes n'hi ha al compartiment de dalt perquè així s'ho ha d'imaginar.




 

7 comentaris:

paumon ha dit...

Hostres Àfrica!! Moltes gràcies per ensenyar el pot de restar, justament ara m'estic estudiant els dossiers de la Mª Antònia Canals, i vaig pel de primer nombre, primeres operacions i no savia imaginar-me el pot de restar. Mil mercès!!!
FIns diumenge!!!

Arrels de Llum ha dit...

Gràcies Àfrica, ens va com anell al dit aquesta entrada, és el que estava buscant!!

una abraçada

Elle Belles Bows ha dit...

Wonderful addition and subtraction works! Kerri

Àfrica ha dit...

Me n'alegro que us sigui útil! Moltes gràcies! Thanks a lot, Kerri!

Sabrina ha dit...

Gràcies Africa per compartir tots aquests recursos amb nosaltres!!

Àfrica ha dit...

Gràcies, Sabrina! Ens veiem diumenge!

Sílvia ha dit...

Àfrica, moltes gràcies per compartir la capsa de restar. A casa ja l'hem fet servir i és molt útil. Amb el dossier de la Ma Antonia Canals no m'aclarava gaire, i amb la teva explicació ja ho he captat!! Moltes gràcies!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...