divendres, 30 de juliol del 2010

Programació i bones vacances!

Aquests dies estic treballant en la programació pel curs vinent (com moltes, oi?). Em vaig descarregar el currículum de primer i segon de primària, de Catalunya, i he ordenat cada matèria per temes (per ex. a llengua hi ha fonètica/ortografia, gramàtica...). Volia saber quins són els mínims que hauria de cursar en Jan si anés a l'escola. He vist que la majoria de coses de primer ja les hem fet (bé, han anat sorgint!) i per això he descarregat també el de segon. No sé si us servirà però ho deixo penjat. En alguns casos (sobretot a llengua catalana i ciències del medi) hi ha enllaços de material del Jclic. Són uns documents vius, jo hi continuaré treballant, afegint-hi coses que crec que són importants. Les matèries que hi ha són llengua catalana, castellana, ciències de medi (per naturals) i matemàtiques. La meva idea no és treballar-ho com a llibre de text sinó buscar altres materials més amens i mirar de lligar algunes matèries amb les altres (material Montessori, del Gamar...). Hi ha alguns dels aspectes que es treballen a l'aula que crec que sortint al carrer, d'excursió... ja ho tractem: el pas de les estacions, els elements dels pobles on vivim... També hi ha altres coses que voldria preparar perquè a casa els agrada molt: continuar amb temes de geografia i història, astronomia, geologia, les manualitats, lectures de contes, poemes, cançons, les llengües com l'anglès i el llatí... Coses que hem anat veient fins ara perquè a ells els ha interessat.
Llengua catalana 1 i 2
Ciències del medi
Matemàtiques
Castellà
Doncs apa, tot i que continuaré amb aquesta programació sí que farem una mica de vacances "blogueres", perquè no arribo a tot, que passeu molt bon estiu!


Una imatge de vacances,
el castell de Sagunt.

9 comentaris:

Silvia ha dit...

Gracias por activar la subscripcion a comentarios...aunque estoy un poquito retirada del blog, me encanta seguiros leyendo.
Muy bien por tus planes y preparacion, y gracias por compartir.
Besos,

Desdemicordilleradelosandes ha dit...

Querida Africa , no encuentro tu mail.
Besos

Àfrica ha dit...

Gracias Silvia, lo de la programación es porque el año pasado iba bastante al día y al final se me hacía un poco pesado y además es posible que a partir de septiembre tenga menos tiempo. Me interesa sobretodo la parte de lengua y tener un poco más de orden en matemáticas (el resto de materias van surgiendo por sus propios intereses). A partir de aquí, a preparar materiales. Y tranquila, me gusta mucho leer tu blog, y esperaré con ilusión a ver si te animas a escribir alguna entrada aunque sea de vez en cuando.
Greisi, muchas gracias. Ahora mismo colgaré el mail! Es este: canjaibloc@gmail.com
Un beso a las dos!

Silvia ha dit...

Africa, te comprendo. Después de mucho meditar, y sabiendo que mi hija mayor es de las que les gusta iniciar sus actividades etc. Nosotros tambien estamos preparándonos para el siguiente año escolar. Como dices igual estoy planeando lengua y más constancia en matemáticas. Estoy emocionada porque una amiga ha propuesto que nos juntemos una vez a la semana para que nuestras hijas se sienten y cada una hagan sus tareas escolares, y antes hagamos una pequeña rutina juntas, y me gusta por la estructura y consistencia, y siento que mis hijas necesitan un poquitito de esto en las mañanas y luego tener las tardes libres para explorar y con su curiosidad aprender, como tus hijos hacen, y yo sé que así aprenden mucho de historia y ciencias, etc. y con el día a día, vuestro huerto...pero por nuestra salud mental, je je je, necesitamos estar seguras que se cubren los requisitos. Me gusta lo de unschooling, y así somos en nuestro espíritu, pero también me gusta el orden y la consistencia, y creo que son virtudes valiosas y necesarias para manejarse en la vida.
Besitos y sí, yo voy a seguir escribiendo de vez en cuando. Y leeros eso siempre.
Te cuidas,

Àfrica ha dit...

Silvia, ya nos contarás cómo os va esta experiencia con tu hija! Y lo de estar más tranquilas sabiendo los requisitos mínimos... viendo los currículums de los cursos ves que la mayoría de cosas ya las has hecho, pero es verdad que da más tranquilidad. Me va bien para ver un programa escrito, en orden, que después lo adaptaré a nuestras necesidades, pero mentalmente me ayuda a estar más tranquila!
Un beso, Silvia!

ligoacoma ha dit...

Hola Àfrica.

La veritat és que tens raó amb això dels currículums escolars.

La Micaela, per ara, va a l'escola, però sincerament de vegades me'n faig creus de veure què poc arriben a aprendre a classe.

De debó, m'estranya veure com amb tants més recursos que en una casa, amb persones professionals de l'ensenyament, amb tot un matí cada dia durant nou mesos, i moltes vegades tinc la sensació que aprèn més coses amb mi a les tardes, o els caps de setmana quan sortim a la muntanya, o a la ciutat... que no pas a escola.

És cert que només fa p4, però a nivell artístic, per exemple, entre els treballs que ha dut a casa a final de curs, no hi he trobat cap que no sigui pintar amb colors o retoladors. Quan li vaig demanar si és que no tenien pintures, materiales per a collage o coses d'aquestes em va respondre que sí, però els diuen que encara són massa petits. Massa petits per fer servir pintures?!

No sé, no ho veig clar tot plegat. Que pugui aprendre més del que fem a casa que del que fa a l'escola no entra dins del que jo entenc per Educació?

Apa, quina parrafada!, però és que darrerament estic una mica confusa amb les qüestions escolars.

Que descansis i que gaudiu tots plegats del temps d'estiu!

Una abraçada,
:)

Leptir (Nataša) ha dit...

Hi there :-)
I have The Versatile Blogger Award for you on my blog:
http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2010/08/versatile-blogger-award.html

Àfrica ha dit...

Hola! Molts ànims en aquests dubtes que et planteges! M'imagino que no deu ser fàcil i segur que deu haver-hi moments de tot, no? A veure si per aquest nou curs, teniu un/a mestre/a
interessant i la Micaela ho disfruta d'allò més.
Fins aviat!

Àfrica ha dit...

Hvala, Leptir!! Nice to read you again!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...