dijous, 8 d’abril del 2010

Targes lògiques (II) i geoplà

Avui hem treballat amb les targetes lògiques de quantitats sense els diagrames. Ho he fet amb tots dos per separat. Hem fet servir les targetes de sols, núvols i llunes de colors (hem retirat les etiquetes). Consistia en que fessin tres grups amb tot el material que tenien. En Jan ho ha fet primer pel que són (sol, lluna i núvol), després per colors i finalment per número. En Neó ho ha fet primer per colors i després pel que són.
mates_2010_1_01
mates_2010_10_01

Diagrama de Venn (Viquipèdia)

Deprés hem continuat treballant amb un geoplà que vam construir fa temps. El vam fer amb una fusta que teníem que vaig pintar de negre i després hi vam clavar els cargols. En Jan ha fet un quadrat, un rectangle, un triangle i un pentàgon. Hem parlat de costats, vèrtex i línies rectes i hem comparat les diferents figures. Podeu trobar més propostes al capítol dedicat al geoplà al llibre d'Àngel Alsina Desarrollo de competencias matemáticas con recursos lúdico-manipulativos (Para niños de 6 a 12 años).
mates_2010_3_01
mates_2010_5_01
mates_2010_2_01
(un vaixell, construcció lliure!)

3 comentaris:

♥ meninheira ♥ ha dit...

A veces me pierdo un poco, ains.
Anda explícame que es lo del diagrama :)

petós :*

Sandra ha dit...

Jaja, yo también necesito un empujoncito Meni!!!

Àfrica ha dit...

Lo del diagrama... son dos (o tres...) círculos que tienen un punto de intersección. En un "conjunto" puedes poner p.ej. la etiqueta de "5" (o sea, pueden ir dentro del conjunto todas las tarjetas que tengan cinco objetos), en el otro conjunto puedes poner la etiqueta "roja" (pueden ir dentro del conjunto todas las tarjetas con objetos/cuerpos rojos). En este caso, en la intersección irán los objetos que tengan estas dos características (rojos y cinco). Ma. Antonia Canals afirma que este tipo de ejercicios/juegos ayudan a trabajar las agrupaciones de objectos, la lógica...
Espero haberme explicado bien!!
Hasta pronto!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...