dimecres, 7 d’abril del 2010

Joc de matemàtiques: targes lògiques amb quantitats

Avui he preparat aquest joc del Gamar. No sóc gens bona dibuixant però si algú li interessa us el podeu descarregar aquí. La part dels diagrames, l'he fet en una cartolina. La meva intenció és pintar dos diagrames en una fusta i fer-la servir com a base.
És un joc de lògica de targes i dos diagrames de Venn. En el nostre cas, ho hem fet amb sols, núvols i llunes (en el Gamar fan servir cargols, cucs, tortugues).
Targes lògiques                                                            
La descripció de la utilitat que en fan al web del Gamar és la següent:

"Serveix per treballar a l’aula diferents tipus d’activitats d’identificar (reconeixement d’atributs i agrupacions), de relacionar (classificacions i correspondències) i d’operar,.Evidentment, totes elles poden fer-se a partir de les qualitats sensorials però aquí plantegem fer-les a partir de les quantitats.
La característica més important d’aquest material és el fet de facilitar la classificació per un criteri de quantitat, descobert pels mateixos alumnes. Precisament l’atenció i raonament que han de posar en pràctica per descobrir-lo són de gran eficàcia per a la construcció personal de la noció de quantitat.
El sol fet que els nens i nenes siguin capaços de intentar i gairebé resoldre les activitats que proposem a continuació, ja vol dir que han adquirit una primera noció de quantitat, de moment amb nombres molt petits, però recolzada en la seva base lògica, i per tant fàcilment ampliable a nombres més grans.
Nivell: Parvulari i cicle inicial de primària."

3 comentaris:

Sandra ha dit...

Ho he intentat descarregar del blog i del web de la coordinadora i em dona error. NO se si es cosa meva o es que no va be. Petons.

Àfrica ha dit...

Hola Sandra,
jo puc descarregar-ho dels dos llocs sense estar-hi registrada. Pesa una mica (4.5M), si ho tornes a provar i no et va bé, t'envio les imatges al teu correu. Un petonàs!

Sandra ha dit...

Ja ho tinc! gràcies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...