diumenge, 7 de març del 2010

Poesia catalana per als nens i les nenes de Montse Ginesta

De Safata de càrrega
Fa temps que volia recomenar aquesta antologia: Poesia catalana per als nens i les nenes, selecció i il·lustració de Montse Ginesta (ed. Susaeta, 2001). Evidentment no és una novetat, però a casa els agrada i em venia de gust compartir-ho! El treiem sovint de la biblioteca i hi anem descobrim poemes de poetes com Jacint Verdaguer, Dolors Monserdà, Joan Maragall, Maria Antònia Salvà, Joan Salvat-Papasseit, Marià Manent, Pere Quart, Bartomeu Rosselló-Pòrcel, Salvador Espriu, Vicent Andrés Estellés i Miquel Martí i Pol. Les il·lustracions que els acompanyen són molt boniques i fan la lectura molt amena.
Us deixo un poema que ens agrada moltíssim, tot i que queda fora de "temps". És una història "La nit de Reis" de Dolors Monserdà.





2 comentaris:

Marvan ha dit...

Moltes gràces per compartir-ho. Segur que ho agafarem quan acabem amb Josep Carner. He vist que no ho tenen a la nostra biblioteca però ara el prèstec interbibliotecari dintre de Barcelona és gratis o sigui qué...... ho tenen a una altra biblioteca i ho podem demanar! Gràcies, té bona pinta i ens donará idees per aprofundir en un nou poeta català.

Àfrica ha dit...

Hola Marvan,
hi ha una altra antologia molt maca. És Poesies amb suc, selecció de Miquel Desclot (ed. la Galera). Així com la d'aquesta entrada recull poetes més aviat "clàssics", aquesta altra té un caire potser més divertit, més "actual" i pensada més per infants (de totes les edats!). Nosaltres el tenim i el llegim moooolt sovint.
Fins aviat,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...