dimecres, 3 de març del 2010

El repte de la Ipe...: sis coses nostres a l'atzar

La Ipe ens ha proposat un repte, que li arriba de la Meni. Consisteix en explicar sis coses nostres, a l'atzar, i il·lustrar-ho amb fotografies. Després podem convidar a sis persones a fer el mateix.
Comencem:
-Ja sé que pot sonar a tòpic, però m'encanten les noveles de la Jane Austen. M'agrada molt com descriu la societat de la seva època, amb un punt d'ironia sobre el funcionament de les normes socials que els envoltaven. Crec que me les he llegit totes. La primera que em va introduir en el seu univers va ser Pride and Prejudice (no us podria dir quantes vegades l'he llegit!) i a partir d'aquí la resta...
-Una de les coses que faig quan em trobo cansada (una època d'aquestes feixugues...) és tallar-me els cabells. Sempre he pensat que m'absorveixen molta energia. Així que fa uns dies, em vaig llevar i me'ls vaig tallar. Canvi d'aires!
-Des de fa temps, que penso (i em ve molt de gust) ser el més autosuficient possible pel que fa al consum. Així que com ja sabeu, tenim hort, hem començat a aprendre a teixir amb llana i procuro fer la major part del pa que mengem cada setmana. M'agrada moolt fer-ho i, la veritat, està boníssim! L'autosuficiència, el menor consum... són coses que em volten molt pel cap. Penso que tot el que poguem fer nosaltres, millor. Veig que m'agrada fer coses que veia fer als meus avis (i que en el seu moment no vaig valorar prou). De fet, no estem inventant res nou, tornem a coses que s'havien fet "sempre" i que el nostre ritme de vida ens ha fet perdre. A vegades em pregunten si ens surt a compte, em diuen "si comptessis les hores" segur que et surt més car, però la veritat, no vull pensar en termes de més barat o més car. No vull posar preu al meu temps, no cal posar preu a tot, no?

-Abans de tenir fills, treballava en el món de l'edició de llibres. És una feina que m'agrada molt i que espero poder tornar a realitzar algun dia. És un procés molt bonic i, quan es pot fer bé, molt gratificant.
-Cada vegada que algú em diu que tinc molta paciència i que sóc una persona molt tranquil·la i endreçada, em sorprèn. No m'hi reconec... potser és que no em veuen en determinats moments! Deixo com a testimoni, la meva taula de "treball"!
-Sempre havia volgut aprendre a tocar un instrument. Quan vaig tenir una feina més o menys estable (o sigui quan m'ho vaig poder pagar), vaig començar a estudiar violí. Abans de néixer en Jan, per problemes durant l'embaràs, ho vaig deixar, però espero que quan tingui una mica més de temps pugui reprendre-ho (ni que sigui com a autodidacta!). En aquest cas, faig una mica de trampa, i no us deixo una fotografia, sinó un vídeo d'un concert que m'agrada molt el concert per a violí en D Major de Txaicovski. Us volia deixar la interpretació que en fa l'Anne Sophie Mütter, però no l'he trobat. O sigui que us deixo amb en Jascha Heifetz, un geni!

M'agradaria proposar aquest repte, si els hi ve de gust, a l'Esther, la Sylvia, la Paloma, la Gisela, la Leptir i la Maite.

9 comentaris:

Estherqp ha dit...

Âfrica, em sembla que tenim unes quantes coses en comú....soc fanàtica de Jane Austen, la meua taula de treball es molt pareguda a la teua y a més a més m'ha posat a estudiar piano aquest curs (encara que ja tocava guitarra), també m'agradan les coses del nostres avis i fer el pa i eixes coses. Gràcies per deixar que et coneguem un poquet millor. Petons!!!

Estherqp ha dit...

Jajajaja, el telefon es igual que el meu!!!

Àfrica ha dit...

Ostres, quina casualitat! Mira jo també toco una mica la guitarra!! Una abraçada i anima't i ens expliques més coses de tu!

Maite ha dit...

Gràcies!! faré una pensada...

Jordi, Gisela i Fiona ha dit...

Alça! em quedo parada de trobar algú que fa el mateix que jo amb els cabells!! Canvi d'aires!!jejeje... Agafo el repte amb molt de gust!

Àfrica ha dit...

Ja som dues, ja no som tant "rares", Gisela!! Fins aviat i gràcies per acceptar el repte!

Leptir (Nataša) ha dit...

I'll post about my six things later today or tomorow.
Thanks for thinking about me :-)

Leptir (Nataša) ha dit...

Ta daaa: http://leptir-mojpribor.blogspot.com/2010/03/sest-stvari-o-meni.html

Àfrica ha dit...

Hvala, Leptir!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...