dimecres, 16 de desembre del 2009

Recomanacions: Vola qui vol i La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey

Us volíem recomanar dos llibres que a casa han agradat molt. Un l'hem llegit amb els petits de casa, l'altre jo.
El primer el vam acabar ahir amb en Jan i en Neó. Els hi he anat llegint en veu alta a l'hora de dinar. És Vola qui vol de Miquel Desclot i les il·lustracions de Jordi Vila. Està publicat per Cruïlla, dins la col·lecció El Vaixell de Vapor (2009). És la història de dos ocells, un bernat pescaire i un pit-roig, que emprenen una estranya societat i un viatge plegats. És un llibre molt bonic, amb descripcions de paratges, d'altres ocells i d'escenes divertides que ens han agradat molt. Està molt ben escrit i va acompanyat d'unes boniques il·lustracions. Ara que estem tan immersos en el món dels ocells ha sigut una lectura perfecte!
volaquivol

El segon és La societat literària i de pastís de pela de patata de Guernsey (The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society) de Mary Ann Shaffer i Annie Barrows (la traducció és de Marta Vilella Llamas) publicat per Amsterdam Llibres (2009). És un llibre que l'he trobat encantador. Està escrit en forma epistolar i es desenvolupa just després de la Segona Mundial a Anglaterra i, principalment, a l'illa de Guernsey (una petita illa del canal de la Mànega). L’escriptora i columnista Juliet Ashton rep l'encàrrec d'escriure una novel·la. Mentre busca el tema rep la carta d’un habitant de l’illa de Guernsey. A partir d'aquí anirà coneixent altres personatges d'aquesta d'illa, fins que  acabarà traslladant-s'hi. El que els uneix de bon començament és la literatura. La literatura com a eina per a suportar els anys d'ocupació nazi de l'illa. És una novel·la molt humana, ambientada en una època trista i dura, però plena de moments d'humor.
 pastisGuernsey

3 comentaris:

Desdemicordilleradelosandes ha dit...

Pues se ven tentadores , ya me dieron ganas de leerlos . a ver si los encuentro en la biblioteca.
Gracias!!!
Besotes

Àfrica ha dit...

Gracias Greisi! Iba a escribirte para decirte que mañana que vamos a la biblioteca espero poder pedir el de Tolkien que recomiendas. He leído algunos libros suyos, pero este no y me dejaste muy intrigada! Un abrazo! Y por cierto, que envidia, primavera...

Desdemicordilleradelosandes ha dit...

Ojala lo encuentres!!!
Abrazos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...