dilluns, 14 de desembre del 2009

Projecte quinzenal: Nadal

Aquesta quinzena la Meninheira proposava la paraula Nadal. Hem estat fent moltes coses (i les que queden encara!) preparant aquestes festes. Us en deixo algunes:
-hem decorat amb estrelles de paper seguint les intruccions del bloc The magic Onions. Són les estrelles que guiaran als Reis d'Orient fins el nostre pessebre.
-hem preparat els nostres primers mitjons. És la primera vegada que cosim plegats, han quedat prou bé, però necessitem millorar! En Jan s'ho ha passat molt bé, de fet a ell li queda un trosset per cosir. En Neó és un pèl petit i li he acabat fent jo. Això sí, tots dos van tallar les seves peces!

-també hem preparat les postals de Nadal. Ens va agradar la idea que sortia en una revista de la Caracola de l'any passat. Consisteix en dibuixar el que vulgueu per la postal (nosaltres hem fet una estrella i un arbre de Nadal). Ho retalleu i feu servir la part "buida" com a plantilla. Pinteu els vols amb dacs i després ho col·loqueu damunt una cartolina neta. Consisteix en escampar amb els dits cap a dins els dacs, d'aquesta manera deixareu marcada la silueta. També vam preparar els sobres.

-hem preparat unes galetes (les hem batejat com a "galetes de Nadal") amb la recepta de la Marcela
-hem preparat el pessebre. Amb l'ajuda de les seves cosines van pintar un cartró que ens ha servit de base (no podem tenir res vegetal, perquè es converteix automàticament en el llit de les nostres gates!). I després les figuretes, que no estan mai quietes!
-ja vaig penjar-ho en una altra entrada, però ho torno a posar aquí. Vam preparar una presentació de poemes i cançons de Nadal. Algunes de les fonts que he fet servir:
   -el bloc de la Isabel Barriel
   -el bloc de la Sàlvia (Poesia Infantil i Juvenil), aquí, aquí,... hi podeu trobar moltes coses si hi   passegeu una estona.
   -el bloc d'Àngel Daban
   -el web d'Edu365 aquí i aquí
   -aquí
   -cançons en anglès
   -cançons en italià
   -cançons en gallec (dins el bloc de la Sàlvia)

Aquí us deixo la presentació per si us pot interessar



ELS REIS
(Joan Maragall)

Aquesta nit han passat
i han posat la mà als balcons...
Els somnis dels infantons
 han granat.

Cap a Orient se'n van tornant
a llur reialme confús,
a regnar-hi tot pensant
 en Jesús.

Heu sentit avui el cor
matinejador dels nens?
Heu sentit el rastre d'or,
 mirra, encens?

4 comentaris:

♥ meninheira ♥ ha dit...

Alaaaaa qué completo!! He de copiar las panxoliñas para ponerlas también en mi blog :)

Los calcetines son una cucada, a mi tampoco me ha dado nunca por hacerlos pero picaré, picaré porque son una chulada hahahaha

besiños África y gracias por participar :*

Estherqp ha dit...

Qué projecte més complet i bonic!!! M'encanta el naiximent !! molt bon treball!!

Marta Echevarria ha dit...

Que bonito África!! Besos

Àfrica ha dit...

Gràcies! Los calcetines, Meni, se pueden mejorar muuucho, pero bueno, para ser los primeros... i el naixement, tenim un pessebre duplicat per tot arreu, dos Verges Maria, dos nens Jesús, dos sants Josep, dos dones que freguen al riu... espero que el Tió i els Reis ho vegin amb bons ulls!!
Una abraçada i bones festes a totes, buenas fiestas!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...