dimecres, 9 de desembre del 2009

Lectoescriptura i matemàtiques


Després d'aquests dies de festes, de preparar pessebre, engalanar la casa... avui hem tornat una mica a la normalitat. Hem treballat la lectoescriptura i hem fet una miqueta de matemàtiques.Amb en Neó, hem tornat a l'alfabet sonor i ha escrit la lletra G (de Guillem, amic de  l'ànima!)

De matemàtiques hem jugat a fer grups. La idea és d'un material que ens va deixar una altra mare homeschooler. És un pas previ a la suma. M'ha semblat molt clar i en Neó s'ho ha passat molt bé fent-ho.

En Jan, després de llegir i escriure alguna postal més de Nadal, ha fet unes quantes multiplicacions amb els reglets i ha jugat a aquestes sopes de sumes que vaig baixar fa temps del blog Orientación Andújar

3 comentaris:

Maria ha dit...

África, ¿cómo funciona lo de hacer grupos? Gracias. 1beso.

Àfrica ha dit...

Hola María,
si miras la foto de la izquierda (la de los "gomets" rojos) verás que hay la cantidad total escrita encima y dos más debajo (estas dos sumadas da el mismo total). El juego consiste en hacer los grupos tal cómo indican los números de abajo y darse cuenta que juntos "suman" el total. Por ejemplo, 3 es igual a 2 + 1 (o podemos decir, 2 gomets más 1 gomet, nos da 3 gomets). En la fotografía de la derecha (de los mismos gomets) hay los grupos que hizo Neó, pero están en lápiz y no se ven muy bien. Es una manera de iniciarse en la suma. Espero haberme explicado bien, sinó dímelo! Un abrazo!

Maria ha dit...

Muy clarito. Mañana lo probamos.
Moltes gracies.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...