diumenge, 29 de novembre del 2009

Dòmino de les diferències

Aquesta setmana hem jugat a un joc nou. És una adaptació d'una proposta que es fa al llibre a Desarrollo de competencias matemáticas... d'Àngel Alsina. És un dòmino de diferències. L'objectiu és col·locar una peça que tingui una única diferència respecte l'anterior. Hem aprofitat un material que tenia preparat per un altre joc, unes camises: n'hi ha de quatre colors (blau, groc, verd i vermell), de màniga curta i llarga i amb dos, quatre i vuit botons. Si a algú l'interessen, les he escanejat i les podeu trobar aquí (jo les vaig fer de cartolina). Hem jugat com al dòmino "clàssic". Hem agafat set peces i les altres les hem deixat per robar. Sempre has de col·locar una peça que tingui, com ja hem dit, una única diferència respecte l'anterior. Per exemple, si hi ha un camisa blava de màniga llarga de dos botons podem tirar una camisa blava de màniga curta de dos botons, o una camisa blava de màniga llarga de quatre o vuit botons, o una camisa verda, groga o vermella de màniga llarga de dos botons. I així fins que s'acaben les peces. La primera partida l'hem feta al descobert per veure com anava el joc, però després ja hem jugat com sempre. Pensava que potser no ho trobarien divertit, però els ha agradat molt.


7 comentaris:

Carmen Ibarlucea ha dit...

¡¡ufff!! Me he liado leyendo... pero seguro que ustedes lo lo pasan muy bien.

Cariños inmensos

Àfrica ha dit...

Eso es que no me he explicado bien, Ipe! Tienes que colocar cada vez una pieza que tenga una única diferencia con la anterior. Si tienes delante una camisa azul/manga larga/dos botones, la que tienes que tirar tú es por ej. una camisa azul/manga larga/cuatro u ocho botones o una camisa verde/manga larga/dos botones o una camisa azul/manga corta/dos botones... No sé si así queda más claro!
Un abrazo!!

paumon ha dit...

Hola! L'altre dia em va agradar molt la idea i les volia fer, però no se les cuantitats que haig de fer. He intentat visualitzar els que has escanejat, però no m'ho obre.
Merci i fins aviat!!!

Sandra ha dit...

Eiii està genial aquest joc. Anotat queda. Petons.

Àfrica ha dit...

Hola noies! Montse, prova-ho ara, diria que ara sí que funciona l'enllaç. Si no t'ho envio per correu! Pel que fa a les quantitats. Hi ha quatre colors, dos tipus de màniga per cada color i tres quantitats de botons (2, 4 i 8)
-1 camisa blava màniga llarga amb 2 botons
-1 camisa blava màniga llarga amb 4 botons
-1 camisa blava màniga llarga amb 8 botons
-1 camisa blava màniga curta amb 2 botons
-1 camisa blava màniga curta amb 4 botons
-1 camisa blava màniga curta amb 8 botons

I així amb els altres tres colors. En el que vaig escanejar hi ha dos jocs de camises. També us pot servir per aquesta activitat del Gamar,joc de l'estenedor (http://gamar.udg.edu/cat/detalls.asp?mat=cl-no-15)

Àfrica ha dit...

Gràcies per la visita!

paumon ha dit...

Ara si que em funciona l'enllaç! Moltes gràcies per tot i fins aviat!!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...