dimecres, 28 d’octubre del 2009

XIV Carnaval de Blocs: els nens i la televisió

Des del bloc Enseñar a pescar, la Lau ens proposa un nou tema per la XIV edició del Carnaval de blocs: els nens i la televisió. Nosaltres a casa tenim televisió, tot i que no la veiem massa. Durant el dia, normalment no la fem servir. Ocasionalment agafen algun DVD català/anglès de la biblioteca, però poc més. Sí que la fem servir com a suport per veure algun documental que creiem interessant i per treballar l'anglès, però no més d'un parell de vegades la setmana... La veritat, és que en el nostre dia a dia, no la trobem a faltar. Anem fent diferents activitats, el temps s'escola... ells no la demanen. El cap de setmana, i especialment en època de curses de moto GP i Fórmula 1, sí que miren aquests esports. Jo no comparteixo aquesta afició d'anar veient com algú dóna voltes a un circuit (!), però al seu pare li agrada, i com que això és cosa de tots, doncs allà estan, compartint aquelles estones.
Suposo que la visió de la relació de la televisió i els nens és molt, molt subjectiva. A mi m'agrada "fer-la servir" quan crec que és útil i voldria ser capaç de transmetre aquesta idea als nostres fills. També em posa bastant nerviosa quan veig mainada, que dia rere dia, després d'estar-se hores a escola prefereixen seure a mirar la televisió, a jugar a l'ordinador... que no pas sortir a fora a jugar (entenc que tots algun dia podem preferir esbargir-nos d'aquesta manera, però no que es converteixi en un hàbit...). També evito fer-la servir com a "cangur" per a poder fer coses més tranquil·la (encara que a vegades és molt temptador...). Potser sí que arribarà un moment en què ells la demanaran i haurem de decidir com actuar, però ara per ara, així anem bé.

2 comentaris:

Estherqp ha dit...

Äfrica, quasi estic pensant en copiar i pegar al meu bloc, perque es exactamnet el que opine i utilitze la TV per lo mateix. Besets

Àfrica ha dit...

Doncs tu mateixa, el que et convingui!!! Una abraçada, Esther!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...