dijous, 15 d’octubre del 2009

Matemàtiques: material Gamar

Aquests dies amb en Neó (3a) hem fet servir material que hem "copiat" del Gamar. Ja sabeu que en sóc una "fan", potser perquè de petita no em van agradar mai les matemàtiques i ara procuro aprendre-les d'una altra manera.
El primer és la màquina transformadora que ja l'havíem fet servir, però que feia temps que la teníem una mica oblidada. Si cliqueu aquí i aquí podeu veure com es fa.
 
El segon és un joc de correspondències i que al Gamar ho fan amb capsetes i nosaltres ho hem fet amb gots. Us copio un petit resum de l'activitat que dóna el Gamar, però si aneu a l'enllaç veure les propostes d'activitats que fan.
"Descripció:
Tres capses iguals i boles de vidre de color groc. Algunes activitats ofertes com a exemples.
Utilitat:
És un material pensat per poder fer correspondències quantitatives, és a dir, associar o aparellar elements d’una col·lecció (boles) amb els d’una altra col·lecció (capses) a partir d’un criteri quantitatiu preestablert (per exemple, 3 boles a cada capsa, tal com es veu a la imatge).
En les correspondències és especialment important el diàleg que es fa després, ja que condueix naturalment a la comparació entre els dos conjunts de partida, segons la seva quantitat d’elements."

Així ho hem fet nosaltres:
1. Presetem el joc: 3 gots i nou peces blaves.


2. S'ha de repartir les peces de la següent manera: en un got cap peça, en un altre poques peces i en un altre moltes.


3. Repartir totes les peces entre els tres gots de manera que a tots hi hagi el mateix nombre i no en sobri cap.


4. Repartir les peces de manera que en el segon got hi hagi una peça més que al primer, i al tercer, una més que al segon. Quan vam fer això, en Neó en va posar una, dues i tres i tot seguit com que va veure que n'hi sobraven tres en va afegir una més a cada got.


2 comentaris:

Estherqp ha dit...

Molt interesant!!!vaig a probarlo amb el Sergi

Àfrica ha dit...

Hola Esther! És molt senzill, però a casa ha agradat! Una abraçada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...