dilluns, 26 d’octubre del 2009

Joc de l'aparcament/garatge (més Gamar)



Aquesta setmana hem recuperat el joc del "garatge/aparcament", hi havíem jugat amb en Jan fa moolt de temps (potser dos anys??) i n'he fet un de nou. La idea és del Gamar i podeu trobar la seva descripció aquí, nosaltres n'hem fet una petita adaptació. És molt útil per a treballar el càlcul mental d'una manera molt divertida.
Amb una capsa de sabates hem preparat un garatge. He preparat dos terres (amb cartolines reciclades) per l'aparcament: un amb quatre divisions (per en Neó) i l'altre de vuit (per en Jan).


Té un forat d'entrada i un altre de sortida. He presentat el joc amb la capsa descoberta, amb en Neó hi hem col·locat els quatres cotxes, perquè veigués la quantitat de cotxes que poden cabre a l'aparcament. M'ha semblat que per a començar amb quatre cotxes ja n'hi havia prou. L'hem tapat i ha començat el joc: entrem un cotxe, l'aparquem. Ara n'hi entrem un altre, quants en tenim dins? I si n'entrem dos més? L'aparcament està complet, té places lliures? I si en treiem un, quants en queden dins?

Amb en Jan, ho hem complicat més. A cada plaça d'aparcament hi caben dos cotxes (hem fet servir un total de 16 cotxes). I hem continuat igual: n'entrem dos, els aparquem, i si n'entrem quatres més, quants n'hi ha? I si ara n'entra un altre? I quantes places estan plenes i buides? I si en marxen dos? I així, hem anat jugant. El que li ha costat era saber les places quan el nombre de cotxes dins l'aparcament era imparell (per exemple, hi ha cinc cotxes que ocupen 2 places i mitja).




4 comentaris:

Marvan ha dit...

Quan veig aquestes coses tan xules em fa pena que els meus ja són tan grans!!!
Una activitat preciosa.

Àfrica ha dit...

Gràcies Marvan! Al web del Gamar hi ha moltes activitats per a nanos més grans, si t'animes, ja saps... Una abraçada!

Sandra ha dit...

M'encanta!!! ho farem

Carmen Ibarlucea ha dit...

Vaya, parece que las matemáticas están de moda. Qué bueno que encuentren tantos modos de hacerlas fáciles y divertidas.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...