dimecres, 23 de setembre del 2009

23 de setembre

Portem un parell de dies que demanen fer moltes "matemàtiques". Aquí teniu el que hem fet:
En Neó:
-Hem treballat amb els reglets (1, 2 i 3) i hem fet unes fitxes que vam descarregar d'aquí. Hi ha un enllaç molt interessant amb una aplicació per a l'ordinador de reglets de la ZonaClic.









-Hem fet sèries amb gomets.










-Ha volgut tornar a jugar amb l'alfabet sonor amb totes les lletres (sons) que hem fet aquests dies (a, i, o, u i n) i n'hem escrit algunes.










Amb en Jan:
-Hem treballat el concepte de desenes i unitats i hem continuat amb centenes i milers, amb tot el "pack" complet: els reglets i les "estampetes".











-Hem acabat de llegir el llibre de La vaca Taca i la Tardor. Ha anat molt bé perquè a part de treballar la lectura, és ideal per l'època de l'any en què estem, ja que descriu les principals característiques d'aquesta estació de l'any. Hem imprès aquest dibuix de la vaca per a poder pintar-lo.











Estem preparant el projecte de la tardor i  hem començat per anar a recollir fulles. Una part les hem fet servir per pintar-les i estampar-les en un paper d'embalar que ens servirà per a folrar la porta que dedicarem a aquesta estació. La resta volia fer-les servir per a fer un collage. Ja us explicaré com va.




En Jan ha volgut dibuixar un arbre, que encara no ha acabat.






7 comentaris:

Sandra ha dit...

Quina feinada! Gràcies per l'enllaç dels reglets no el coneixia. Petons.

♥ meninheira ♥ ha dit...

En casa no quieren ni oir hablar de las series, la pregunta siempre es, ¿pero por qué (o para qué) hay que hacerlo/pintarlo así?

Por cierto y si no es mucho abusar, ¿podrías hacer un post explicando cómo les enseñas a leer?

Besitossssssssss

Àfrica ha dit...

Hola Meni,
nosotros tenemos temporadas con las series. La verdad es que no insisto mucho, se lo propongo y si les apetece, adelante. Me gusta que las hagan porque creo que les va bien para saber situar las cosas en un mismo orden, en este caso también repasamos las formas geométricas, a veces hablamos de "largo, corto"... Usamos "gomets", regletas (jugamos a hacer trenes, vagones de pasajeros, mercancías...)... Tengo pendiente provar con el Lego (como hace Marvan!). Alguna vez hemos usado series que aparecen en este blog http://orientacionandujar.wordpress.com/

Lo de leer, en seguida que tenga un rato escribo el post, pero ya verás que no somos muy ordenados!
Un abrazo!

Àfrica ha dit...

Gràcies, Sandra! L'aplicació dels reglets sembla molt interessant. A veure si va bé!

Estherqp ha dit...

Qué treballadors!!! moltes gràcies pel enllaÇ, sembla prou aprofitable. Qina edat tenen els teus fills?

Àfrica ha dit...

Això de treballadors va a dies!! Pel que fa a les edats, el juny van fer 5 i 3 anys.
Fins aviat!

♥ meninheira ♥ ha dit...

Uy sí, si las series son un paso importante en el pensamiento matemático pero no entienden lo de estar tan dirigidos, siempre dicen que lo quieren colorear como quieran :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...