dimecres, 15 de juliol del 2009

Llibres que ens agraden

Volia escriure algunes entrades sobre els llibres que més ens agraden a casa. Com que acostumem a treure molt material de la biblioteca, crec que ens pot ser útil com a recordatori... Amb el temps m'agradaria fer una mena de biblioteca virtual. Si algú té alguna idea, serà molt benvinguda!

-Bombo apagafocs, D. Wojtowycz (Beascoa, 2004)
L'autor presenta les aventures d'un camió de bombers una mica tímid. És un bon llibre per als petits i també pels que comencen a llegir ja que hi ha poc text. Les il·lustracions són maques i plenes de color.



-El món de la construcció
, traducció de Rosina Nogales (Empúries, 2009). Ja sé que de llibres infantils sobre el món de la construcció n'hi ha molts, però aquest m'ha agradat molt per la quantitat i qualitat de la informació que dóna i perquè en general les il·ustracions són molt aclaridores.



-¡Atrévete a pensar!, D. Despeyroux i F.Miralles. Il·lustradora: P.Hernández (Ediciones Ceaca, 2008): breu recorregut per la història de la Filosofia d'una manera molt entenedora i planera. És una bona introducció que pot servir tant per a adolescents com per als pares i mares.



-Anem de festa!, Lola Casas. Il·lustradora: Carmen Queralt (Baula, 2009).
Llibre de poemes sobre diferents festes de l'any. A casa ens han agradat molt alguns dels poemes que hi surten publicats. La il·lustració que acompanya els poemes és molt maca.



-El viatge d'en Max, David Gauthier. Il·lustrador: Marie CaudryAutor (Cruïlla, 2008).

El viatge d'en Max és un llibre en format d'àlbum on la il·lustració és la que guia la història del protagonista. El llibre comença amb un petit i únic text en forma de dietari que ens descriu la voluntat d'en Max de fugir del fred de l'hivern que s'acosta. El protagonista és un nen que viu enmig de la natura, en una casa molt petita i envoltat d'animals. Les il·lustracions a doble pàgina, en format gran, són les que narren la història del viatge d'en Max. Són imatges amb molts detalls i que permeten deixar-se portar per la imaginació. A casa els ha agradat moltíssim aquest llibre. Pel que fa a l'edat, crec que a partir dels dos, tres anys es pot disfrutar d'aquesta història. Us el recomano!


-Els deserts, Josep Maria Barres (Parramon, 2007) Llibre de format gran amb fotografies, unes explicacions molt clares i uns desplegables molt bonics. Adequats per a totes les edats: cadascú n'aprofita la informació al seu nivell. El podem trobar en català i castellà.

-La enciclopedia de los animales, Ph. Whitfield (SM, 1999) És un bon llibre de consulta sobre els animals classificats per grups i amb una petita descripció i un dibuix d'alguns exemplars.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...