dijous, 2 de juliol del 2009

Intercanvi de bossetes (proposta de la Sylvia)

Fa uns dies la Sylvia va proposar fer un intercanvi de bossetes amb activitats per a infants de 3 a 6 anys entre les famílies bloggeres que volguessin participar-hi. Ens va demanar que diguéssim quina activitat voldríem fer i així evitar repeticions. Si us sembla bé, nosaltres faríem unes targetes d'associació de qualitats. La idea és del Gamar. Nosaltres ho farem amb cartolina, segur que no ens queda així de bé, però esperem que funcioni! Seria una cosa així (la fotografia i el text és del Gamar)


Referència: LO-JC-36

Descripció:
Es tracta d’unes bandes de cartolina posteriorment plastificades en les que hi ha dues, tres o quatre caselles segons el número d’atributs que hi vulguem representar. A cada casella hi ha un atribut d’una qualitat (forma, color, mida, gruix), i pot presentar-se en forma afirmativa o bé negativa.

Utilitat:
La principal finalitat de les bandes és que els nens i nenes es familiaritzin amb els diferents atributs del material lògic estructurat, siguin els Blocs Lògics de Dienes o bé qualsevol altre tipus de material lògic estructurat. Segons el nivell es poden utilitzar bandes amb diferent nivell de complexitat: a P3, per exemple, es poden utilitzar banda amb dos atributs afirmatius (forma i color); a P4 es poden introduir ja la negació d’alguns atributs); etc. Cal que els nens llegeixin les bandes i identifiquin la peça corresponent.

Nivell: Parvulari i cicle inicial de Primària

Procedència: Material de construcció pròpia del GAMAR


Moltíssimes gràcies, Sylvia, per la proposta!!

8 comentaris:

Sylvia ha dit...

Genial idea!!

Avui posaré la meva activitat al blog.
Ens veiem dissabte!!

Petons

♥ meninheira ♥ ha dit...

Está genial aunque no le pillo la lógica Ops! lo malo es que ahora en verano estamos todos bajo mínimos.

Besitos

Àfrica ha dit...

La idea es sencilla. Preparas las bandas y diferentes formas geométricas (cuadrados, triángulos...) de distintos colores y tamaños (gruesos...). Si te fijas en la primera la banda (la que acaba con un triángulo pequeño amarillo): tienes que escoger una figura geómetrica pequeña, que sea un triángulo y que no sea de color azul. La figura resultante puede ser un triángulo pequeño amarillo, o rojo o verde o... pero ha de cumplir las condiciones que marca la banda. Este es el juego. No sé si me he explicado muy bien... mi lógica también está de vacaciones! Un abrazo!

♥ meninheira ♥ ha dit...

Ay, ahora lo entiendo!! llamé a mi compi y todo diciéndole que tenía un juego de parvulos y que no lo entendía, menos mal que él tampoco lo pilló porque si no pido vez al neurólogo de urgencias XDDDDDDD

Un besito África y gracias :)

Sandra ha dit...

Una activitat perfecta! Ens veiem dissabte també, per fi ens coneixerem. Petons

Àfrica ha dit...

Fins dissabte!! Una abraçada!

Cuatro en Familia ha dit...

Como está el tema de las bolsitas de intercambio? de momento no se nada.

Àfrica ha dit...

Hola, suposo que aquesta setmana la Sylvia ja ens dirà alguna cosa... Fins aviat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...