dimarts, 9 de juny del 2009

XI Carnaval de Blogs

La Sílvia de Creciendo Unidos ha proposat per l'XI Carnaval de Blogs que parlem dels nostres llibres preferits sobre l'educació en família (o altres fonts).
El primer del que parlaré, no és sobre l'eef però va ser el primer que vaig llegir quan tenia molts dubtes sobre quan els nostres fills anirien a l'escola (no trobava mai el moment!). És el Educar para ser de la Rebeca Wild. Em va obrir les portes a una altra manera d'aprendre i a partir d'aquí vaig anar estirant la corda per a descobrir noves formes d'educació.
El segon és Razones para educar en familia publicat per ALE i que recull el testimoni de diferents famílies que eduquen/han educat/o han sigut educades (!!) a casa. Em va servir per a sentir que aquesta opció era real i viable i em va obrir les portes a conèixer gent que s'havia decantat per aquesta opció educativa i de vida.
El tercer és el web de la Coordinadora Catalana Educar en Família. En aquesta associació, he conegut molta gent que educa a casa i amb qui he compartit dubtes, experiències i recursos. Són com un llibre viu que veus créixer a cada moment. M'agrada el web, perquè al marge de recollir notícies sobre l'eef, té molts recursos educatius que em fan molt servei en el meu dia a dia.

Podria també recomenar a John Holt, amb llibres com El fracaso de la escuela, Ivan Illich amb La sociedad desescolarizada, Paul Goodman amb La des-educación obligatoria o John Taylor Gatto. La veritat és que no sóc una gran teòrica, però aquests han sigut els llibres, autors i recursos que m'han acompanyat fins ara. També voldria afegir el munt de blogs de famílies que eduquen a casa, i que contenen tants i tants recursos com molts dels llibres que podem trobar.

Fins la propera i moltes gràcies Sílvia per acollir aquest Carnaval de Blogs!

4 comentaris:

Silvia Amador ha dit...

Que buenas recomendaciones mujer! Me interesa mucho el primer libro que comentas de Rebeca Wild. Tengo que buscarlo.
Mil gracias por tu aportacion!
Un abrazo!

Carmen Ibarlucea ha dit...

Hola África,
para mi también fue muy importante leer Educar para ser, aunque ya había comenzado a educar en casa... y entonces pensé que iba un poco tarde.

Me alegra mucho que "Razones..." te fuera útil, para mi es muy gratificante. ¿Has leído el prologo inédito en el blog "La opción de educar en casa"?

Cariños,

Àfrica ha dit...

Hola,
muchas gracias a las dos por vuestros comentarios.
El libro de Rebeca Wild es un clásico, para mí fue un descubrimiento...Y el Razones... lo leí (y releí!!) en un momento en que no conocía a nadie que educara en casa y realmente me fue muy útil. Gracias, Ipe, leí el prólogo inédito en el blog La opción de educar en casa, es muy bueno!

Lau ha dit...

El de "Razones..." és realment un bàlsam quan estàs començant i et sents sol i gairebé en lluita contra tothom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...