dijous, 28 de maig del 2009

L'antiga Grècia




Fa unes setmanes vam anar a visitar les restes gregues d'Empúries. Feia dies que anàvem llegint coses sobre Grècia i a en Jan, especialment, li feia molta il·lusió anar a veure aquest jaciment. Hi vam anar amb dues famílies més i els nens/es s'ho van passar d'allò més bé. A la tarda vam baixar a la platja i van disfrutar moltíssim.

Des d'aquella visita, hem anat treballant una mica més la història de Grècia. Vam baixar un parell de dies a Barcelona i vam aprofitar per anar al Museu Arqueològic on hi havia exposades moltes peces d'Empúries.
Durant aquestes setmanes hem fet servir alguns llibres de la biblioteca i d'altres que teníem a casa. Us en deixo uns quants:




Amb material que havíem anat recollint hem fet un llibre. Vaig recollir escenes de la vida quotidiana, alguna d'Atenes, del Partenó... i ells relacionaven uns textos que explicaven coses que ja havíem llegit amb les imatges.





Empúries

Un de les històries que els ha agradat més de Grècia ha sigut la guerra de Troia. Així que els vaig explicar la llegenda, vam llegir les referències que Homer fa a L'Odissea (en una versió per a infants) i vam buscar imatges que ens apropessin a aquesta història. També van voler dibuixar el cavall de Troia que hem enganxat al llibre.
Aquests són alguns enllaços que hem fet servir per a conèixer què va passar a la guerra de Troia:



La lletra Psi.

També hem mirat alguns llibres d'art i algun DVD sobre l'antiguitat de Grècia.

Aquest llibre té un capítol dedicat a l'escultura grega.


Algunes fotografies que vam fer a Empúries:


Santuari/hospital dedicat a Asclepi

L'àgora.


Vista de les restes d'Empúries.


Mosaic on hi ha representats alguns dels peixos
i crustacis de la Mediterrània.


Aquest mosaic es troba just davant el museu.


El déu Asclepi.

Més imatges d'Empúries:





9 comentaris:

Anònim ha dit...

WaaaauuuuW! Una entrada muy interesante! Gracias. Marvan (no sé porque pero no le gusta mi nombre a este ordenador y lo tengo que hacer de anónima jaja)

Àfrica ha dit...

Gràcies, Marvan! La veritat és que ha estat molt bé. I noia, potser és que l'ordinador es revoluciona quan et veu arribar!!! Una abraçada!

♥ meninheira ♥ ha dit...

alaaaaaaaaaaaaaaaa qué pasada de proyecto África!!

Àfrica ha dit...

Gracias Meninheira! Y aún nos queda lo mejor... unos Juegos Olímpicos clásicos!!! A ver cómo lo organizamos!

♥ meninheira ♥ ha dit...

Estoy deseando verlo!! :)

Un besito

paumon ha dit...

Hei!! Aquests llibre és fantàstic! Podries posar d'on has tret aquestes imatges i la informació?
Moltíssimes gràcies per comartir-ho!!

Àfrica ha dit...

Hola,
la informació l'he treta d'aquests llibres que he trobat a la biblioteca, menys la Superè que la tenim a casa. També ens van enviar per correu electrònic la guia didàctica d'Empúries abans d'anar a fer la visita (que si algú li interessa li puc passar).
Les fotografies del llibre que hem fet les he tret d'aquests mateixos llibres i d'alguna Enciclopèdia que tenim a casa (d'art i d'Història, de l'ed. Planeta). Com que no són meves, no les he posat soltes, en gran... En canvi, les d'Empúries les vaig fer jo i les pot fer servir qui vulgui sense problemes!
Espero haver respost les teves preguntes, Montse, si hi ha res més digues-m'ho!
Una abraçada!

Àfrica ha dit...

Montse, ara pensava que si t'interessa tinc les imatges que hem fet servir i te les puc enviar. No les he posat en gran perquè no són meves i no les he trobat a la xarxa sinó que les he tret directament de llibres. Si ho necessites, digues-m'ho! Una abraçada!

Sylvia ha dit...

Quin projecte més interessant, fa díes que no fem gran cosa sobre història i potser ens animem!!

Petons

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...