L’altre dia vaig escoltar a la ràdio al
programa 35 dies de Catalunya Ràdio al cuiner basc Iban Yarza que parlava de fer pa (ho
sento, però no recordo el nom!). Comentava que si tenim temps no cal amassar el
pa, que si el deixaves 24 hores a la nevera els ingredients es "barrejaven" sols
i el pa llevava. I sí, ho vam provar i li podem donar tota la raó. Aquest és el
procediment que vam seguir amb les seves indicacions.
En un recipient vam barrejar el llevat desfet
en aigua (50 gr i 550 ml), farina (800 gr d’integral, 200 gr de blanc) i una
mica d’oli i sal. Ho vam barrejar molt poquet, un parell de minuts. Després ho
vam deixar a l’olla amb un paper film durant 24 hores a la nevera.
El vam treure passades aquestes hores i el vam
deixar temperar una mica. Després el vam amassar i el vam deixar que llevés (un
parell d’hores, potser). Cap al forn mitja horeta i ja estava a punt!
La veritat és que ha sortit un pa molt gustós,
amb una molla molt toveta... molt bo, la veritat. A casa ja hem repetit!
Just acabat de sortir de la nevera
després de les 24 hores a la nevera.
Vaig partir la massa en dos i
en van sortir dos pans de mig quilo (de farina)
Un cop sortits del forn i refredats.
A punt per menjar!
1 comentari:
qué interesante!! yo también leí el otro día sobre esto, habrá que probar :)
petonetesssss
m*
Publica un comentari a l'entrada